Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Ziganteov Truffle in Ketchup od 200 grama sadrži točno 1 posto crnog tartufa. Dakle, dva grama

zigante-ketchup-tartufi

Istarska tvornica tartufa Zigante razvila je vrlo širok portfolio proizvoda: od čipsa i čokolade s tartufima, preko različitih umaka i namaza od voća i povrća koji mogu i ne moraju sadržavati tartufe, do tartufata, konzerviranih crnih i bijelih tartufa, ulja od tartufa i tome slično. Tu su još i vrlo dobri suhi vrganji, dok “Nutellu” , ustvari choconut s tartufima, ne bismo komentirali.

Danas smo u lokalnom supermarketu kupili ketchup s tartufima. Na etiketi piše Truffle in Ketchup, dakle tartuf u kečapu, uz ilustraciju velikog crnog tartufa i rajčica. Na stražnjoj etiketi piše da Truffle in Ketchup sadrži točno 1 posto tartufa.

Budući da ova Ziganteova teglica ima 200 grama, u njoj se nalaze 2 grama crnih tartufa. Tu su još voda, 30 posto koncentrata rajčice, šećer, škrob, jabučni ocat, regulator kiselosti i, naravno, aroma tartufa.

A aroma tartufa, ona agresivna, pomalo po češnjaku karakteristična za ulje od tartufa, nemilosrdno se širi cijelim stanom kad jednom otvorite Ketchup in Truffle. Ako volite tu vrstu arome tartufa, ovaj je ketchup za vas sasvim prihvatljv proizvod. Pod uvjetom da vam se plaća 49 kuna za dva decilitra kečapa s dva grama crnog tartufa (u web shopu cijena je nešto niža, 5,20 eura) Mi takvu ekspresiju tartufa ne volimo. Smatramo je kičastom i kilometrima udaljenom od prave stvari, crne ili bijele.

Sam kečap, apstrahiramo li aromu tartufa, uopće nije loš. Ima razmjerno jak okus po rajčici i fino balansirane kiseline i slatkoću. Bio bi puno bolji bez arome tartufa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.