Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jedan od najutjecajnijih američkih gastro urednika dao je ostavku zbog optužbi za maltretiranje novinara

peter-meehan

Urednik gastro sekcije Los Angeles Timesa Peter Meehan dao je neopozivu ostavku nakon serije tweetova novinarke Tammie Teclemariam (LA Times, Eater) u kojemu svog sada bivšeg urednika optužuje za maltretiranje kolega. Teclemariram tvrdi da je isto ponašao i Lucky Peachu, gastro magazinu koji je osnovao sa chefom Davidom Changom.

“Peter Meehan ne zna za granice na radnom mjestu. Neke kolegice su pretrpjele seksualno uznemiravanje, bilo je nekoliko prijava zbog njegove veze sa suradnicom u Lucky Peachu. U redakciji Lucky Peacha ženu je udario po stražnjici,” napisala je Teclemariam na Twitteru, “Protiv Meehana je u La Timesu podneseno niz prijava ali teško je vjerovati da je ijedna istražena, jer ja sam u samo nekoliko dana uspjela sakupiti brdo svjedočanstava ljudi koji su radili s njim i znaju ga zadnjih deset godina…LA Times očito nije provjerio njegove reference kad su ga imenovali na uredničku poziciju, za koju je plaćen 300 tisuća dolara, ne uključujući povlastice poput pokrivenih troškova života u New Yorku iako radi za novine iz Los Angelesa. Prije pandemije redovno su mu plaćali mjesečne letove i troškove jednotjednih boravaka u Los Angelesu, za skupe večere i pretvaranje da nešto radi.” Teclemariam je Meehana optužila i za rasističko ponašanje. “Velika je ironija da je vodeći Lucky Peach pisao knjige o azijskoj hrani a najviše je zlostavljalo kolegice azijskog porijekla, od ponižavanja do fizičkog zastrašivanja do incidenata koji su bili milimetara od fizičkog napada. “

Nakon burnih reakcija na istup suradnice Los Angeles Timesa, Meehan je na Twitteru objavio svoje pismo ostavke.  “Napuštam LA Times. U twittovima objavljenima u ponedjeljak tvrdi se niz stvari za koje ne mislim da su istinite, ali su potaknule moj tim da progovori. U mojoj fanatičnoj posvećenosti poslu, u kojoj sam htio da svi radimo najbolje moguće, izgubio sam iz vida ljude i njihove osjećaje. To je užasna greška i zbog toga se iskreno ne-PR-ovski ispričavam svima koje je moj pristup menadžmentu i uređivanju novina povrijedio.  S godinama u ovom poslu učio sam i sazrijevao, ali nedovoljno brzo da bih spriječio ovakve greške. Ispričavam se svima koje sam izravno ili neizravno iznevjerio jer zadnje što sam ikad htio je postati institucionalizirani problem. Ponosan sam na ljude s kojima sam radio i na sve što smo zajedno stvorili. Želio bih da sam mogao vidjeti sebe onako kako su me vidjeli drugi i promijeniti ponašanje, ali živimo u trenutku promjene, propitivanja i poboljšanja svijeta.“

Tammie Teclemariam bila je jedna od prvih novinara koji su javno upozorili na rasističko ponašanje bivšeg glavnog urednika Bon Appetita Adama Rapoporta, kad je objavila njegovu fotografiju u rastitičkom kostimu za Halloween. Rapoport je dao ostavku nakon što se njenom apelu pridružilo više novinara. 

U internom dopisu izvršna urednica Kimi Yoshino redakciju je obavijestila da će uredništvo i službeno istražiti otpužbe protiv Meehana. Peter Meehan u Los Angeles Times je došao prije dvije godine, kad su nakon nekoliko godina pauze odlučili značajno ojačati i modernizirati tiskanu verziju gastronomske sekcije. Njegovu ostavku su prihvatili.  

Foto/YouTube

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.