Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

YELPOV IZVJEŠTAJ Više od pola američkih restorana više se nikad neće otvoriti

yelp

Jedan od najvećih internetskih servisa za rezervaciju i recenzije korisnika objavio je dosta pogubne statistike o utjecaju pandemije korona virusa na američku restoransku industriju. Prema izvještaju Yelpa, u Americi se više od pola restorana neće otvoriti nakon krize izazvane katastrofalnim odnosom predsjednika prema širenju korona virusa i masovnim prosvjedima nakon policijskog ubojstva u Minneapolisu.

Yelp tvrdi da će 53 posto restorana zatvorenih 1. ožujka naprosto propasti. Podaci se temelje na gotovo 24 tisuće restorana koji koriste Yelp za rezervacije. Njih 47 posto već je objavilo da više neće otvarati, a kad se tome dodaju oni koji najavljuju istu odluku, brojka se penje na 53 posto.

S druge strane, Yelpov izvještaj pokazuje da se Amerikanci jedva čekaju vratiti svojim starim restoranskim navikama, ali preferiraju restoranske terase. Unatoč tome što se epidemija korone u Americi ne smiruje, vlasti su većem dijelu zemlje odobrile ponovno otvaranje lokala.   Gosti tvrde da bi se najradije vratili u restorane čiji se meniji temelje na jelima za dijeljenje poput tapasa, fonduea, hot potova, a nedostaju im i švedski stolovi. Tome se ne mogu uskoro nadati.

Među iznenađujućim gubitnicima našla se pizza, ali ne zato što je Amerikanci više ne vole već zato što su je previše naručivali tijekom korone pa sada žele nešto drugo. Restoranska industrija, čiju bazu čine mali neovisni i obiteljski restorani, tijekom krize nije dobila dovoljnu pomoć države, uglavnom nisu dobili povoljnije cijene najma ni odgode plaćanja, a prihodi od dostave nisu bili dovoljni da nadomjeste manjak prihoda izazvan zatvaranjem. 

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

YELPOV IZVJEŠTAJ Više od pola američkih restorana više se nikad neće otvoriti

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min