Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Šest bavarskih poštara završilo je u bolnici zbog smrdljivog duriana u paketu

durian

Službenici jedne lokalne pošte u bavarskom gradu Schweinfurtu na dosta su se drasičan način suočili s jednom od omiljenih azijskih delikatesa. Šestero ih je završilo u bolnici a desecu evakuirani kad se iz jednog paketa počeo širiti žestok smrad.

Ni nakon što smo u Aziji više puta osjetili miris duriana teško nam ga je precizno opisati: riječ je o neobičnoj kombinaciji smrada kanalizacije, životinjske strvine, munster sira i voćnih nota, koji je toliko intenzivan da fizički udara u nos i ostavlja trag metrima uokolo. Zbog stečenog ukusa milijuna stanovnika jugoistočne Azije durian je u svom podneblju vrlo popularan, ali zbog toga što je njegov miris mnogima nepodnošljiv ne smije se unositi u hotele, restorane, javni prijevoz i druge zatvorene prostore. Može ga se pronaći i kušati uglavnom na tržnicama i u ponekom uličnom lokalu.  

Kad su nesretni poštali u Schweinfurtu osjetili smrad iz jednog paketa nazvali su policiju i vatrogasce pa im je pozlilo i završili su na hitnoj. Poštu je okružilo šest vozila hitne, na teren su poslane tri vatrogasne postrojbe. Svih 60 zaposlenika pošte je evakuirano. “Zbog nepoznatog sadaržaja paketa isprva nije bilo jasno koliki on rizik predstavlja. Dvanaest zaposlenika žalilo se na mučninu pa su preventivno prevezeni u bolnicu,” objavila je u priopćenju schweinfurtska policija.  

Kad je paket pregledan, ispostavilo se da su u njemu četiri tajlandska duriana poslana jednom 50-godišnjaku u Nuremberg. Paket je na kraju isporučen na adresu na koju je upućen. Prije dvije godine durian u nečijoj prtljagi izazvao je prisilno slijetanje indonezijskog aviona je putnici nisu mogli podnijeti smrad, a lani je zbog duriana evakuirano Sveučilište u Canberri. Zbog mirisa duriana mislili su da negdje curi plin. 

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Šest bavarskih poštara završilo je u bolnici zbog smrdljivog duriana u paketu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min