Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na dan kad smo zabilježili 95 novih zaraženih, jedan je lokal zabilježio najbolji promet u lipnju. Ali, nemojmo se zavaravati

has-zagreb1

U četvrtak je Hrvatska dosegla čak 95 novih slučajeva zaraze koronom, što je korak do rekorda. Cijeli smo četvrtak boravili u centru Zagreba: Korčula ii Ribice i tri točkice bili su vrlo dolidno popunjeni, kao i Theatrium. Carpaccio je bio uobičajeno prebukiran, dok je Šakotin Nav navečer bio pun  do zadnje stolice.

Trend se ponegdje nastavio i u petak i subotu. Jučer se pred Khaosom stajalo u redu, a danas oko podneva, dok ovo pišemo, na terasi Esplanadina Le Bistroa sjedi desetak ljudi a niz je stolova postavljen za ručak, s bijelim stolnjacima i pločicom s natpisom reserved.

Da provjerimo dojmove, nazvali smo vlasnika jednog street food lokala u centru Zagreba. Čovjek nam je doslovno rekao:  “U četvrtak, kad je bilo 95 novih, ja sam zabilježio

najveći promet u cijelom mjesecu.” Zatim smo nazvali vlasnika  jrdnog  velikog zagrebačkog restorana, koji kaže da se “nova epidemija zasad ne manifestira na promet ” “Naprotiv, bio bih sretan da do kraja godine radim kao ovaj mjesec,” rekao nam je ovaj veretan zagrebačdke restoranske scene.

Zagrepčani su, na prvi, pogled odlučili normalno funkcionirati u vrijeme nove epidemije.

No, nemojmo se zavaravati. Neki lokali, osobito oni koji nemaju terase ili imaju loše terase, već se suočavaju s otkazima rezervacija i padom broja gostiju. Restorani u Tkalčićevoj rade očekivano loše jer nema turista a sad kad je Zagreb postao glavno žarište zaraze, sigurno ih ni neće biti ovog ljeta. 

A neki restorani koji dobro radie zadnjih su dana zabilježili su znatan rast narudžbi za dostavu, dok se broj gostiju koji jedu u lokalu snanjuje. Sasvim je jasno da će nova  epidemija ostaviti posljedice na barem neke segmente ugostiteljskog posla.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.