Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poslije Ivaniševićeva nalaza, jasno je da se Adria Tour nažalost pretvorio u najveći PR promašaj u povijesti hrvatskog turizma

adria-tour-g

Još jedan svjetski slavni tenisač pozitivan je na Covid-19. Wimbledonski šampion Goran Ivanišević danas je objavio da je i on dobio koronu. Ivanišević je jedan od trenera Novaka Đokovića. I tako su skoro svi sudionici Đokovićeva Adria Toura dobili koronu: Gregor Dimitrov, Viktor Troicki, sam Đoković, Goran Ivanišević, pa čak i HTV-ova teniska reporterka Mirna Zidarić.

Nema nikakve sumnje da su pokretači Adria Toura imali najbolje namjere, i da je hrvatska Vlada, koja je snažno podržala taj teniski projekt, smatrala kako se radi o efektnoj globalnoj propagandi za hrvatski turizam. Međutim, ta se propagandna prilika pretvorila u najgori PR debakl u povijesti hrvstskog turizma. Službeni hrvatski turistički slogan Croatia Full of Life sad se zahvaljujući Adria Touru može parafrazirati kao Croatia Full of Corona.

O dvadeset zaraženih u Zagrebu ili pedeset u đakovačkom samostanu apsolutno nitko u svijetu ne bi izvještavao. Te su brojke ionako smiješne spram američkih, ruskih ili engleskih. No, o Đokoviću i Ivaniševiću izvještava cjjeli svijet. Debakl Adria Toura nije nikakva elementarna nepogoda. Da je hrvatska Vlada imala hrabrosti natjerati sve tenisače da se prije dolaska u Zadar testiraju, ovo se ne bi dogodilo. Usput govoreći, vjerojatno je vrijeme i da se predsjednik Vlade ponovo testira, budući da se družio sa zaraženima, a zna se da jedan test nije dovoljan kako bi se Covid sa sigurnošcu mogso isključiti. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.