Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Narodnjački klubovi potvrđeni su kao izvor zaraze: Hoće li vlasti zatvoriti zagrebački Best i sve takve lokale?

korona-maske

Znamo da je nepopularno pozivati na zatvaranje lokala. Međutim, ako se ne zatvore žarišta epidemije, riskiramo skoro zatvaranje restorana i kafića. Jedanaest najnovijih slučajeva zaraze koronom, zabilježenih u četvrtak popodne u Zagrebu, povezano je s narodnjačkim klubovima.

Klubovi, narodnjački ili bilo koji drugi, prirodno su mjesto intenzivnih  fizičkih kontakata. U klubovima nitko ne može ni ne želi držati fizičku distancu. Jedan od najpopularnijih zagrebačkih narodnjačkih klubova svakako je Best na Jarunu. Best se već davno pretvorio u narodnjački klub u kojem se skuplja mlađa publika, uključujući puno tinejdžera koji uglavnom nemaju simptoma ako su zaraženi, ali mogu prenositi virus.

S obzirom na sadašnju situaciju i na streloviti rast broja zaraženih, prilično je jasno da bi vlasti morale zatvoriti klubove. Clubbing ovog ljeta naprosto ne dolazi u obzir. Ako klubovi i ovaj vikend ostanu  otvoreni, i ako ćemo u ponedjeljak imati 300 novozaražanih, dio njih sigurno će doći iz klubova.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.