Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sezona se usprkos novoj epidemiji može spasiti. Ali ne smije biti koncerata, klubova ni sporta

korona-milano

Sustav zaštite od korona virusa u većem se dijelu Hrvatske očigledno raspao, o čemu svjedoči masovna današnja zaraza u zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici. S druge strane, usprkos raspadu sustava, jedno je da ne smijemo ponovo u lockdown, jer će nas to ekonomski uništiti. Osim toga, turistički rezultati prošlog vikenda prilično su obećavajući (to vrijedi za Istru i Kvarner) što znači da je glavni zadatak lokalnih i državne vlasti uspostaviti uvjete za relativno sigurnu sezonu u srpnju, kolovozu i rujnu.

Istarski se Stožer civilne zaštite ponaša puno odgovornije od Nacionalnog stožera, pa je danas donio odredbe o ograničavanju broja kupaca u trgovinama, o obaveznom nošenju maski u javnom prijevozu, kao i o tome da trgovci u dućanima i na tržnicama također moraju nositi zaštitne maske. Najavljuju se i nove mjere za ugostiteljstvo koje, međutim, ne bi smjele ograničiti radno vrijeme restorana, barova i kafića.

Istrani su napravili upravo ono što treba napraviti u sadašnjoj situaciji, kad se ne smije ići u lockdown, ali se mora održati elementarna zdravstvena sigurnost. Uz ove mjere, međutim, treba odmah zabraniti clubbing u zatvorenim prostorima (radi se o jednom od izvora zaraza u Zagrebu) bilo kakve koncerte i festivale, poput najavljenog koncerta Zdravka Čolića u Opatiji, bilo kakva gostovanja izvođača iz Srbije i BIH, i bilo kakve sportske događaje s publikom. To je minimum represije, na koju svi moramo pristati da bismo mogli provesti ljeto s koronom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.