Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSPLOZIJA Tijekom utakmica Premier lige britanski restorani primaju 1300 narudžbi za dostavu u minuti

premier-liga

Dok su se restorani tijekom korone pokušavali spasiti dostavom, mnogi su se pitali kako će rast dostave utjecati na industriju hrane. Jedan  od odgovora dali su upravo u Velikoj Britaniji, gdje je nakon ponovnog početka Premier lige s utakmicama koje se igraju bez publike, broj narudžbi za dostave doslovno eksplodirao.

Kako javlja britanski tabloid Sun, dok se igraju utakmice britanski restorani dobivaju 1300 narudžbi za dostavu u minuti. Podaci su objavljeni na temelju narudžbi putem aplikacija za dostavu. Rekord je srušila utakmica Manchester Cityja i Arsenala, čiji je izravni prijenos gledalo dva i pol milijuna ljudi koji su napravili dosad najveći promet na Pay TV.

Rekorder restoranske dostave bila je druga najgledanija utakmica Aston Ville i Sheffield Uniteda koju je pratilo 1,4 milijuna gledatelja. Prema podacima aplikacije Just Eat, najpopularnijeg britanskog servisa za dostavu hrane, špica je u prvih pola sata nakon početka utakmica, a druga na poluvremenu. U 6:15 popodne dok su igrali Aston Villa i Sheffield United, restorani su primali 1300 narudžbi u minuti. Ukupni rast broja narudžbi otkako je počela Premier liga je 33 posto. Najviše se naručuje pizza, slijede kineska i indijska hrana, slijede jela od piletine i kebab.  

Koliki biznis se očekuje od nogometnih prijenosa, pokazuje i podatak da je Just Eat jsklopio partnerstvo EFL-om, organizacijom engleskih profesionalnih klubova koji ne igraju u Premier ligi. Kao službeni službeni partner za dostavu hrane iFollowa, EFL-ove digitalne platforme, Just Eat je dobio pristup svim njihovim digitalnim kanalima  i prava na promociju tijekom tri finalne utakmice play-offa. Just Eat dostavlja iz 35 tisuća retorana u 95 posto britanskih gradova, a glavni konkurenti su mu Uber Eats i Deliveroo koji se odavno promoviraju na velikim sportskim događajima.Deliveroo je sponzor Tottenham Hotspura, Paris Saint-Germaina i Engleskog nogometnog saveza.   

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.