Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U znak borbe protiv rasizma Uncle Ben odlazi s kutija riže Uncle Ben’s

uncle-bens

Nakon što su vlasnici jednog od najpopularnjih američkih prehrambenih brendova Aunt Jemima najavili da zbog rasističkih konotacija povlače cijeli brend, isto je najavio i Uncle Ben’s. 

Uncle Ben’s jedan je od najpoznatijih brendova riže na svijetu. Od 1946. na pakiranjima imaju portret sredovječnog Afroamerikanca koji predstavlja proizvođača riže iz Teksasa. Model za sliku bio je tada omiljeni čikaški chef i konobar Frank Brown. Korporacija Mars, vlasnik brenda Uncle Ben’s sada je, suočena s globalnom pobunom protiv rasizma, nepravde i nejednakosti potaknute zvjerskim policijskim ubojstvom Georgea Floyda u Minneapolisu, odlučila ukloniti Brownovu sliku s ambalaže.

S nekoliko desetljeća zakašnjenja doduše, izjavili su da shvaćaju kako je korištenje portreta u raskoraku s vremenom i najavili redizajn cijelog brenda. “Budući da slušamo glas potrošača, posebno crnačke zajednice, i glas naših partnera širom svijeta, shvaćamo da je sada pravo vrijeme za evoluciju brenda Uncle Ben’s, uključujući njegov vizualni identitet,” izjavili su predstavnici Marsa, “U društvu nema mjesta rasizmu. U borbi za društvenu pravdu stojimo uz crnačku zajednicu i naše partnere.” Kao i Aunt Jemima, Mars razmišlja o promjeni naziva brenda, ali ne znaju kako će se Uncle Ben’s riža ubuduće zvati ni kada će izići na tržište s novim brendom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.