Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zmajska pivovara na povratak virusa odgovorila je pivom Therapy. No prava je senzacija Bunny Passion

zmajsko-therapy-bunny-passion

Bunny Passion kiselo je pivo s dodirom marakuje (passion fruita). Kiselo pivo vrsta je piva kod koje se kiseli okus postiže prirodnim kvascima ili dodavanjem određenih bakterija koje izazivaju kiselost. Među najpoznatijim su vrstama lambic, gueuze i goze (zagrebački Bastion drži izvrstan gueuze Mariage Parfait iz 2014.godine). Zmajski Bunny je, čini se, žanrovski najbliži baznom lambicu, koji je često alkoholno blaži od svog podžanra gueuzea.

Bunny ima brutalno čvrstu, čeličnu teksturu, kao da pijete nefiltrirani brut nature šampanjac od crnog grožđa. Tekstura je gusta i vibrantna a okus kiseo, nježno gorak i umjereno začinjen voćem. Riječ je o veličanstvenom pivu za poštovatelje ovog neobičnog stila, koji nema nikakve veze s komercijalnim pivom iz supermarketa.

Therapy, s odlično pogođenim imenom, dijeli zelenu boju s Pozojem, najboljim široko dostupnim Zmajskim pivom. Pakiran u boce od pola litre, Therapy s Pozojem dijeli i bogate, intenzivne arome i okuse tropskog voća, prije svega grejpa. Samo je manje gorko i manje alkoholno (tek 3,9 posto alkohola). Riječ je o pivu koje se može piti u velikim količinama i poslije kojeg vam se neće vrtjeti, a koje je opet kao i većina Zmajskih piva, puno karaktera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.