Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Važna činjenica za naš turizam: korona nije nestala, a broj slučajeva rast će s brojem turista

restorani-turizam

Prije desetak dana sve je izgledalo idilično. Četiri ili pet dana zaredom u Hrvatskoj nije zabilježen ni jedan novi slučaj Covida-19.  Onda su unatrag par dana zaredali novi slučajevi; prvo jedan, pa dva, pa dva, pa opet jedan a danas evo tri. Slično je i u drugim zemljama koje su načelno pobijedile koronu. Slovenija je prije nekoliko tjedana proglasila kraj epidemije, da bi jučer prijavila tri nova slučaja.

Svima mora biti jasno da Covid-19 nije nestao nego da su ga Hrvatska i neke druge europske zemlje uspjele iskontrolirati i uglavnom suzbiti. Ali, nije nestao.

Još  je važnije  da će se s dolaskom stranih turista, virus gotovo sigurno vratiti u značajnijem  broju. Njemačka ima prosječno oko tristo novozaraženih dnevno, Poljska još više, Austrija i Češka dnevno prijavljuju između nekoliko slučajeva i nekoliko desetaka novih slučajeva

Bilo bi potpuno nevjerojatno da turisti iz tih zemalja ne donesu Covid-19 u Hrvatsku. Povratak virusa u određenom, nadajmo se neepidemijskom opsegu. Cijena je koju ćemo morati platiti da bi bar donekle spasili sezonu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.