Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gault&Millau 2021. ocjenjivat će kako su restorani odgovorili na pandemiju korone

gault-millau

Dok se mnogi europski restorani tek uhodavaju ili pripremaju ponovno otvorenje nakon karantene, inspektori utjecajnih vodiča imaju ograničen prostor za rad. Ali francuski vodič Gault&Millau najavljuje da neće odgađati iduće izdanje za 20121. godinu. Izići će normalno, ali će biti nešto drukčiji.
Najvažnija promjena bit će naglasak na restoranski pristup protuepidemijskim mjerama. Kako je najavio direktor Gault&Millaua Jacques Bally, vodič će u idućem izdanju uz uobičajene kategorije posvećene hrani, vinu i servisu, navoditi i detalje poput one o primjeni mjera fizičke distance ili socijalne osviještenosti chefova.  

“Naša je odgovronost naglasiti što se učinilo i što se još može učiniti” u kontekstu provođenja mjera, rekao je Bally za agenciju AFP, “Idućih 18 mjeseci bit će krajnje teški i opasni za restorane.” Vodič će posvetiti pažnju i chefovima koji su tijekom karantene organizirali razne oblike dostave hrane. Dok Michelin zauzima tradicionalni stav i tvrdi da će restorane ocjenjivati po uobičajenim kriterijima, ali će uzimati u obzir tešku situaciju u kojoj se nalaze, vodič La Liste objavio je da će inovativnost restorana imati važnu ulogu u ocjenama restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.