Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra izlazi prvi Michelinov vodič za Sloveniju

michelin-slovenija-g

U utorak 16. lipnja u 11 sati u live prijenosu na službenoj Facebook stranici slovenskog turizma Feel Slovenia, objavit će se prve Michelinove zvjezdice za Sloveniju. Michelin je svoje prvo slovensko izdanje bio najavio za ožujak, ali je pandemija korone sve odgodila. 

“Od našeg prvog vodiča objavljenog prije 120godina, misija nam je otkrivati najbolje kulinarske destinacije širom svijeta. Slovenija je nesporno jedna od njih, zahvaljujućji prije svega njezinim bogatim prirodnim reursima koji omogućavaju ekstremno visoku kvalitetu namirnica koje chefovi afirmiraju širom zemlje,” rekao je u najavi glavni urednik Michelina Gwendal Poullennec.

Dok se očekuju prve Michelinove zvjezdice za Sloveniju, na društvenim se mrežama nagađa koji bi ih restorani mogli dobiti. Glavni favorit je svakako Hiša Frank chefice Ane Roš u Kobaridu, 38. na listi World’s 50 Best Restaurants. Komentatori očekuju zvjezdicu i za ljubljanski JB chefa Janeza Bratovža, a šanse daju i restoranu Strelec, Hiši Denk, restoranu DAM chefa Uroša Fakuča, Dvorcu Zemono Tomaža Kavčiča, svoje navijače ima i Jure Tomič za Ošteriju Debeluh u Brežicama, dok jedan dio publike smatra da bi zvjezdicu trebali dobiti i chef Jorg Zupan za ljubljanski Atelje, Luka Košir za “slovenski Fäviken” Gostilnu Grič i chef David Vračko za restoran Mak.

U svakom slučaju, Michelin za Sloveniju ovoj će ambicioznoj i vibrantnoj restoranskoj sceni donijeti značajnu (i zasluženu) gastronomsku i turističku afirmaciju koju su zadnjih godina pojedinačnim naporima izborili njeni najtalentiraniji chefovi, promotori i proizvođači hrane. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.