Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo kako dubrovački One Suite Hotel puni sobe u vrijeme kad dubrovački turizam gotovo da ne postoji

one-suite-vrt

Pretprošle subote ujutro desetak se Slovenaca, menadžera jedne velike ljubljanske tvrtke, diglo s doručka u vrtu One Suite Hotela kraj Dubrovnika, pa su se s laptopima u rukama prošetali do konferencijske dvorane. Ondje su ostali raditi do jedan .

Popodne im je One Suite organizirao razne programe u Konavlima i u Dubrovniku. U nedjelju su također radili od deset do jedan, da bi popodne proveli u Orsan Gveroviću, jednom od vrlo rijetkih poznatih dubrovačkih restorana koji rade. U One Suiteu ostali su tri noći, jer su se u ponedjeljak morali vratiti u Ljubljanu.

safari-ljuta1

Pretprošlog je vikenda One Suite bio potpuno bukiran, što se najbolje vidjelo u vrijeme doručka; u nedjelju oko deset bilo je teško pronaći slobodan stol. Doručci vikendom u One Suiteu su zapravo jutarnje zabave  s DJ-em. Pretprošli vikend nije bio eksces, što smo provjerili prošlog četvrtka, na Tijelovo.

Preko Booking.coma pokušali smo rezervirati sobu u One Suiteu, ali na aplikaciji je pisalo You’re Too late, No Rooms Available. Dakle, One Suite Hotel zaista je uspio prodati sve krevete za dva uzastopna vikenda u lipnju, u vrijeme kad u Dubrovniku gotovo da i nema turizma.

Lukša Jakobušić, vlasnik One Suitea, donedavni dopredsjednik Hajduka i ne tako davni predsjednik Juga, rekao nam je kako u lipnju očekuje 70-postotnu popunjenost, dok su najave za srpanj, kolovoz i rujan još bolje. Logično je zapitati se kako je moguće da u gradu odsječenom od svijeta, osim ako ne želite voziti nekih 600, 750 ili tisuću kilometara, zavisi dolazite li iz Zagreba, Ljubljane ili Beča; kako je, dakle, moguće da hotel na rubu tog grada bude tako dobro popunjen? Uočili smo tri razloga.

one-suite-dorucak-dj
one-suite-party copy

Prvo, One Suite potrudio se širokoj javnosti poručiti da je otvoren,da se ni u jednom trenutku nije zatvarao, i da osim vrlo udobnijih luksuzno uređenih apartmana, gostima može ponuditi niz dodatnih sadržaja, specifičnih za Dubrovnik njegovu okolicu. Gospodin Jakobušić sam je osmislio i proveo mini promotivnu kampanju,okrenutu domaćim gostima i Slovencima koja mu je, eto, dovela goste neovisno o geografskom položaju najljepšeg hrvatskog grada.

one-suite-bar
one-suite-dorucak

Drugo, One Suite zaista funkcionira kao da su vremena normalna. Barmen vam uz malt whisky poslužuje pipetu s vodom, što su zaboravili skoro svi zagrebački barovi. Sam taj detalj govori o višoj razini profesionalizma osoblja, uslijed koje se gost mora dobro osjećati.

Doručak je uobičajeno izvrstan, s puno svježeg voća i lokalnih proizvoda, a hladnjaci u sobama puni su šampanjca, lokalnih vina i lokalnih craftova. Na stolu gosta dočekuje zdjelica sezonskog voća, jagoda ili trešanja, a uskoro će pretpostavljamo krenuti breskve i grožđe. 

U kupaonicama je i dalje vrhunska engleska kozmetika, dok na televiziji možete gledati Netflix I stotinjak kabelskih kanala (ne znamo, jedino, gdje im je nestao CNN).

one-suite-car
one-suite-fishing
one-suite-fishing-stap
one-suite-fishing1

Dakle, u One Suiteu sve funkcionira posve normalno, i nemate nikakav osjećaj izvanrednog stanja kao u drugim dijelovima Dubrovnika i Dalmacije. Gosti se mogu opustiti i uživati u fantastičnoj prirodi i meditativno praznom Gradu, u kojem je sve jeftinije nego inače. Osjećaj normalnosti One Suitea, u peteespeovskim okolnostima u kojima živimo iznimno je dragocjen. 

I treće, One Suite se potrudio da bude zaista dobra vrijednost za novac. To vrijedi kako za posebne dodatke, poput suradnje s Avant Carom, rent a carom za car sharing koji radi samo s električnim autima i čiji auto možete dobiti već za 150 kuna na dana (taksi do aerodroma do Dubrovnika košta minimalno 200 do 250 kuna) do niza raznih akcijskih paketa, Primjerice, Adventure One za uključuje dvije noći za dvoje, plus famozni safari na quadovima kroz divljinu Konavla, za 390 eura.

karaman-dokumenti
karaman-malvasija

Za sto eura više, opet za dvoje, gosti još dobiju kušanje vina u konavoskoj vinariji Karaman i ručak u konobi Vinica Monković. Taj se paket, koji uključuje safari, ručak, vinariju i dvije noći, zove The Best One. Ako ga uzme četvero gostiju, cijena dodatno pada: cijena The Best One a za dvoje iznosi 490,eura, a za četvero 790 eura .

Lukša Jakobušić odlučio je naprosto da mora preživjeti ovo ljeto, pa poduzima sve što može da dovede goste, da gostima ne bude dosadno, i da se dobro osjećaju. Što zasad funkcionira. Žestoka borba za svakog gosta jedina je ovogodišnja mantra svakog ozbiljnog hotelijera. Mali hotelijeri, zato što su fleksibilniji, ali i zato što nemaju drugog izbora u toj su borbi, zasad puno aktivniji, maštovitiji i efikasniji od velikih tvrtki.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.