Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dubrovački Divino jedan je od najzanimljivijih vinskih barova na Jadranu

divino-dubrovnik-g

Divino u punoj formi, dakle u punoj sezoni, toči 90-tak vina na čaše. Ovih dana kad nema turista, otvara najmanje pedesetak vina na čaše, što je herojski pothvat u poluzatvorenom Dubrovniku.

Divino drži puno nacionalnih favorita, uključujući najpoznatije istarske, plešivičke i slavonske vinare, no najveća vrijednost tog neobičnog lokala smještenog u Palmotićevoj ukici kraj Straduna, svakako je uzbudljiv izbor lokalnih crnih i bijelih vina za koje se u većem dijelu Hrvatske gotovo i ne zna, i koja se proizvode u malim serijama.

divino-dubrovnik1

Mi smo tako jučer probali Matkovićev Dingač iz 2015. godine koji nas je jako ugodno iznenadio. Radi se o moćnom, još premladom vinu s vrlo zrelim taninima, kompleksnim boquetom s puno crnog voća i nešto začinskih elemenata, i s trpko-slatkim aftertasteom.

divino-dubrovnik-anita
matkovic-dingac-divino-dubrovnik

Ljubazna gospođa Anita, koja nas je posuživala, skrenula nam je pozornost na još nekoliko vina s Pelješca koja se proizvode u mikrokoličinama, ali ih jučer nažalost nismo imali vremena probati. Idući ćemo put u Divinu sigurno provesti cijelu večer. A vjerojatno ćemo svratiti i u kafić Glam preko puta, gdje smo zatekli Orval, Rochefort i dva uvjerljivo najbolja hrvatska piva, Ris i Russian Pirate.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.