Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BORBA DO ZADNJEG TURISTA Kako se bogata Austrija uplašila siromašne Hrvatske

kvarner

Austrija je ovaj tjedan otvorila granice sa svim susjednim državama. Međutim, Austrija još izričito ne dopušta putovanja svojih državljana u Hrvatsku i Grčku. Ne radi se o epidemiološkim ili sigurnosnim razlozima. Austrijska je epidemiološka slika jedno stotinjak puta, ali doslovno stotinjak puta, lošija od Hrvatske. Austrija je u zadnjih sedam dana zabilježila više od 200 novih slučajeva korone a Hrvatska do petka u podne točno dva.

Radi se, naravno, o bitki za spas austrijske turističke industrije. Turistička industrija direktno i indirektno pridonosi austrijskom BDP-u s 15,4 posto, što je prilično blizu doprinosu turizma hrvatskom BDP-u. Kako bi spasila svoju turističku industriju, austrijska će Vlada učiniti sve što može da bi onemogućila Austrijance da ljetuju na moru. A more ove sezone znači Hrvatska ili Grčka.

Zato se bogata Austrija u ovom trenutku boji siromašne Hrvatske. Turizam nikada kao ovog ljeta nije bio toliko političko pitanje. Očigledno je da će o sudbini sezone u konačnici odlučivati i niz političkih odluka zemalja članica Europske Unije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.