Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slučaj Hloverke Novak Srzić i plaže u Mozambiku koja glumi Makarsku, tipičan je za hrvatske turističke zajednice

mozambik

Cijela se Hrvatska danas zeza na račun direktorice makarske Turističke zajednice, bivše novinarke Hloverke Novak Srzić. Gospođa Novak Srzić ne društvenim je mrežama objavila tekst o turizmu u Makarskoj, koji je ilustrirala fotografijom plaže u Mozambiku. Ovaj ekscentrični slučaj promašenog PR-a ne bi bio važan sam po sebi: svi griješimo i svi katkad napravimo nešto što nas može ozbiljno kompromitirati.

Međutim, današnja urnebesno zabavna pogreška gospođe Novak Srzić glasno govori o problemima u sustavu Hrvatske turističke zajednice. Kao što smo više puta pisali, Hrvatska turistička zajednica, uz iznimku istarske i zagrebačke Turističke zajednice, najnesposobniji je dio hrvatskog turizma. Hrvatska turistička zajednica zaslužna je za zabludjele, posve neopravdane Michelinove preporuke za grozne restorane. HTZ je zaslužna za milijun promašenih propagandnih akcija, za nepostojanje jasnog imidža hrvatskog turizma i za neostvarivanje niza strateških turističkih ciljeva, poput jačanja kontinentalnog turizma. 

hloverka-mozambik

Jedan od razloga zapanjujuće nesposobnosti HTZ-a jest i antimeritokratska kadrovska selekcija HTZ, grubo rečeno, spada među gore uhljebistane u Hrvatskoj. Gospođa Novak Srzić primjer je takve antimeritokratske kadrovske selekcije.. Ona ničim nije pokazala da zna bilo što o turizmu kao sustavu, ni o društvenim mrežama kao alatima za turističku promociju. Pa se Makarskoj dogodio Mozambik.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.