Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVI MODEL Hotelska kuća Valamar 8. lipnja otvara online trgovinu svježe hrane s dostavom sa 200 hrvatskih OPG-ova

valfresco-direkt

Proizvodnja kvalitetne hrane i gastronomija ključni su dijelovi turizma, a sva tri biznisa zajedno određuju kompletnu ekonomiju lokalnih zajednica u kojima djeluju. Hotelska kuća Valamar tu je činjenicu odlučila pretvoriti u novi poslovni model, kao prva hotelska kompanija koja otvara maloprodaju lokalnih poljoprivrednih proizvoda. 

Valamar je objavio da 8. lipnja otvara online trgovinu Valfresco Direkt, na kojoj će dvjestotinjak OPG-ova, proizvođača voća, povrća, vinara i maslinara, prodavati svježu hranu iz Istre, Slavonije i Dalmacije. Kao najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar za novu uslugu koristi logistiku (svoj distribucijski centar u Vinežu u Istri), voditelje F&B-ja i nabave, mrežu dobavljača i digitalnu infrastrukturu koji su im omogućili da u kratko roku, za oko dva mjeseca, organiziraju i podignu web trgovinu koja prvenstveno cilja na goste njihovih kampova u Istri ali i sve kupce u toj regiji kojima će se hrana s OPG-ova odstavljati na kućni prag.

Valfresco Direkt u prvoj će fazi dostavljati samo u Istri, u planu je širenje i na ostale Valamarove destinacije. Uz svježu hranu, na web shopu prodavat će i gotova i polugotova jela pripremljena u Valamarovoj novoj centralnoj kuhinji, za koje također koriste namirnice lokalnih proizvođača. Kako naglašavaju u priopćenju, lani je udjel domaće hrane i pića u Valamarovim hoelima, kampovima i restoranima bio 73 posto, a Valfresco Direkt predstavljaju kao “korišotenje snažne poluge turizma za tržišni plasman domaće poljoprivrede i jačanje podrške lokalnom gospodarstvu.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.