Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Maistra otvara fine dining restoran na najvišem katu zagrebačkog Westina?

Rovinjska Maistra preuzela je zagrebačke five star hotele Westin i Sheraton prije više od godinu dana. Maistrin management, kao i svi gosti tih ruiniranih hotela, znaju da Westin i Sheraton ne zaslužuju pet zvjezdica. Westin vjerojatno ni četiri. Stoga u Maistri razrađuju planove kako da ožive ta dva teško oštećena spomenika zagrebačkog hotelijerstva.

Westinu je definitivno potreba temeljita obnova soba, kao i javnih prostora. Gastronomija u Westinu već je predugo opće mjesto ismijavanja zagrebačke restoranske scene. U profesionalnim se krugovima priča da se baš zbog groznog Westinova gastronomskog imidža Maistra odkučila fokusirati na najviši kat tog svojedobno izvrsnog hotela u Savskoj ulici.

Na šesnaestom katu sadašnjeg Westina u 80-tima, dok je Westin bio Intercontinental, nalazio se restorann Opera, svojedobno najskuplji i najluksuzniji u Zagrebu, s fantastičnim pogledima na cijeli grad. U Operi je kuhao veliki Stevo Karapandža. Opera se ugasila u prvoj polovici 90-tih godina: ondje smo zadnji put jeli u listopadu 1993. kad je hrana već postala grozna.

Obnova Opere predstavljala bi jedan od najhrabrijih poteza na hrvatskoj restoranskoj sceni koji se uopće mogu zamisliti. U srijedu smo kod naših izvora u Maistri pokušali provjeriti točnost informacije o obnovi Opere kao modernog fine dining restorana. Dobili smo posve diplomatski odgovor: “Ta se opcija još analizira.”

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.