Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FENOMEN VIR Otok bez hotela trenutni je šampion hrvatskog turizma

otok-vir

Prema podacima eVisitora, u Hrvatskoj trenutno kljetuje 33 tisuće turista. Zanimljivo je da je broj stranaca, 21 tisuću, prvi put premašio, i to značajno, broj domaćih gostiju. No, uvjerljivo je najzanimljivija činjenica da najviše gostiju boravi na otoku Viru. Iza Vira slijede Rovinj, Lošinj, Medulin i Krk.

Vir, mjesto blizu Zadra, stanoviti je fenomen hrvatskog turizma. Ovaj turistički rekorder, međutim, nema hotela. Kad odete na web stranicu virturizam.hr nude vam se tri opcije smještaja: apartman, soba i kuća za odmor. No, na Viru uglavnom ljetuju vlasnici vikendica i apartmana, njihovi prijatelji i rođaci. Trenutni uspjeh Vira nije vezan samo uz koronu.

Vir je i lani usred sezone u kolovozu,zabilježio rekordnih 450 tisuća noćenja, a u zadnjih je sedam ili osam godina redovito među najposjećenijim jadranskim destinacijama. Radi se naravno o vikendaškom turizmu. Vir je prepun apartmana i vikendica, od kojih su mnoge izgrađene bespravno. Virska vrsta turizma može se donekle nazvati nekomercijalnm turizmom, ali dobro funkcionira za uljepšavanje statističkih podataka.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.