Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Opatiji radi već 13 hotela. Evo zašto Opatiji ide bolje nego drugim destinacijama

kvarner
Kvarner, Opatija

Opatija je vjerojatno turistička destinacija, koja se najefikasnije bori protiv sadašnje krize. U Opatiji već radi 13 hotela. Ovih su se dana otvorili Milenij i Savoy, a uskoro se očekue otvaranje Miramara, Mozarta i Grand hotela Adriatic. Posebno je zanimljivo da je u Iki otvoren Ikador, hotel s najluksuznije uređenim sobama na cijelom sjevernom Jadranu.

Otvaranje hotela takvog ranga svakako je dobar znak za kvarnerski turizam. Opatija se bori protiv krize uspješnije od drugih destinacija zbog tri razloga. Prvi je prometni položaj. Opatija je idealna za vikendaški turizam. Drugi razlog su povoljne cijene. Opatija je uvijek imala razumne cijena hotela i restorana, niže od istarskih i neusporedivo niže od južnodalmatinskih. Sada se to vraća. Treći je razlog subjektivne naravi. Opatija je prva na Jadranu otvorila veći broj hotela i sve važnije restorane, pa su svi Hrvati i Slovenci koji su jedva dočekali kraj zabrane putovanja pohrlili u Opatiju, jer ionako nisu imali gdje drugdje. Istarski su hoteli, čini se, zakasnili s otvaranjem.

Kvarneru i Opatiji godinama nije išlo posebno dobro u usporedbi s nizom popularnijih i objektivno puno atraktivnijih destinacija. No, u sadašnjim se okolnostima Opatija vrlo dobro snašla.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.