Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sredinom lipnja otvara se Zrće.Vlasnici očekuju 1 do 3 posto lanjskog prometa. Evo kako danas izgleda

zrce-g

Sredinom lipnja trebao bi se otvoriti Noa, jedan od velikih klubova na Zrću. U prvom tjednu srpnja otvorit će se i Kalypso, Aquarius i Papaya. Svi će ti klubovi, naravno, raditi u smanjenom formatu, s drukčijim programima nego prethodnih godina.

Zrće se otvara uglavnom zato da bi se sačuvao brend. Procjena vlasnika klubova o mogućem ovogodišnjem prometu kreću se oko jedan do tri posto u usporedbi s lanjskom godinom. “U nekom scenariju iz snova mogli bi doći do deset posto prometa. To bi bilo fantastično,” rekao nam je jučer jedan od vlasnika. Međutim, činjenica je da su pojedine grupe turista iz Njemačke, Austrije i Slovenije najavile dolazak na Zrće.

zrce2

Zrće je sjedište party turizma u ovom dijelu Europe. Zrće je glavni pokretač paške ekonomije. O njemu zavise kampovi, hosteli i apartmani, restorani i kafići, trgovine i taksisti, kojih je na Pagu neobično mnogo s obzirom na broj stanovnika.

O Zrću ovisi i veliki dio hrvatske klupske industrije. Na Pagu se u tri mjeseca rada punog pogona na Zrću okrene više stotina milijuna kuna: samo je mjesto Novalja lani zabilježilo 1.689.700 noćenja. Grad Pag zabilježio je više od milijun noćenja.

zrce1
zrce11

U nedjelju oko podneva posjetili smo Zrće, koje sada izgleda kao scenografija tipičnog distopijskoh filma. Klubovi koji bi se inače počeli puniti još tijekom spring breaka sada su samo okviri od drveta i metala. Na ekranima bankomata piše da u njima nema novca. Staze uz plažu pune su ovčijeg izmeta, gole konstrukcije klupskih pozornica djeluju zapušteno i ruinirano kao da ih godinama nitko nije koristio ni održavao. Golem je zadatak sadašnje Zrće dovesti u atraktivno stanje. Samo more i plaža i dalje su prekrasni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.