Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poke s trganom svinjetinom jedan je od glavnih aduta novog menija Franko’s Streeta

frankos-poke

Franko’s Street na zagrebačkom Europskom trgu više nije samo sushi bar. Na novom meniju koji je sastavljen u duhu vremena (mislimo da samo jedno jelo, sushi set s Kali tunom prelazi 100 kuna ) nalaze se i dvije verzije spring rollsa, tempura od kozica, jedna velika salata, futomaki pohan u panku i poke od trgane svinjetine. Tu je još i poke od lososa.

Poke od svinjetine nije samo očekivano atraktivno jelo u kontekstu street fooda, nego pametan primjer korištenja formata pokea za sadržajno sasvim drukčiji recept. Naime, glavni sastojci Frankova pulled potk pokea jesu pečena svinjetina i coleslaw. Kremasto kiseli coleslaw fenomenalno se složio sa slano slatkastom, putrasto mekanom svinjetinom, a tu su još ukiseljena ljutika i edamame, kako bismo se podsjetili da je ipak riječ o pokeu.

franko-futomaki

Ne znamo tko je složio ovo jelo, Vid Nikolić ili tajni Frankov gastronomski konzultant, inače ugledni chef, ali poke s trganom svinjetinom komercijalan je kao čips. Slično se može reći i za drugi Frankov novitet, prženi futomaki: riječ je o hrsksvim sushi rolicama pohanima u panku. S druge strane ovih hedonističkih street food fsvorita stoji klasični sushi. Danas smo prije pokea pojeli nekoliko vrlo precizno složenih nigirija. Franko’s Street počeo se oporavljati od krize, Franko’s Pizza & Bar, koji nije ozbiljnije osjetio postepidemijsku ugostiteljsku depresiju, uskoro uvodi nekoliko tjestenina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.