Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na pustom autoputu kroz Liku izbrojalii smo točno četrdeset auta s njemačkim tablicama

ceste

I dok se Istra i Kvarner prilično polako pune ali ipak pune, u Dalmaciju čini se, ne dolazi nitko. U subotu popodne na autoputu kroz Liku između Brinja i Svetog Roka vidjeli smo nešto manje automobila od ukupnog zbroja  gostiju zagrebačkih fine dining restorana poslije korone.

Auta je bilo toliko malo da smo ih doslovno uspjeli izbrojati. Brojali smo samo vozila sa stranim tablicama. Dakle, u tih sat vremena, prema jugu se vozilo točno četrdeset automobila s njemačkim tablicama, od toga nekoliko kampera i dva auta s gliserima na prikolicama. Uz to, uočili smo po jedan auto iz Austrije, Švicarske i Slovačke, dva iz Mađarske te više slovenskih vozila, no Slovence ionako ne smatramo pravim strancima.

Preostali rijetki automobili na lijepoj cesti kroz Liku, imali su hrvatske registracije. Osobito je zanimljivo da nismo naišli ni na jedan autobus. Kad krajem svibnja autobusi ne voze prema jugu, to najzornije govori o trenutnom stanju dalmatinskog turizma, kao i hrvatske prijevozničke industrije. No, to bi se stanje uskoro  moglo  popraviti

Naime, Njemačka službeno otvara  granice 15. lipnja. Dakle, usprkos tome što Nijemci još ne bi trebali putovati, u sat vremena u Lici smo vidjeli četrdeset njemačkih auta, što sugerira da bi ih poslije 15. lipnja moralo biti desetke i desetke puta više. S druge strane, Njemačka i dalje bilježi više stotina novozaraženih dnevno.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.