Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Veliki njujorški restorater Danny Meyer kaže da ne otvara restorane dok ne stigne cjepivo za koronu

danny meyer

Danny Meyer, jedan od najvažnijih njujorških restoratera, suosnivač Shake Shacka i predsjednik Union Square Hospitality Grupe koja među ostalim upravlja restoranima Union Square Cafe i Gramercy Tavern, izjavio je da vjerojatno neće otvarati restorane dok na tržište ne stigne cjepivo za korona virus. Što bi se prema prognozama većine američkih stručnjaka moglo dogoditi najranije u siječnju iduće godine.  

Meyer nije precizirao na koje se restorane odnosi njegova odluka, ali je za Bloomberg rekao da bi radom pod protuepidemijskim mjerama bilo jako teško vratiti profitabilnost za restorane s punim servisom poput Gramercy Taverna. “Ne zanima me niti me uzbuđuje raditi s polupraznom salom dok svima mjerimo temepraturu i nosimo maske za premalo novca,” rekao je Meyer. 

Union Square Hospitality među prvima je počeo masovno otpuštati kad je korona virus stigao u Ameriku. Otpustili su 80 posto zaposlenih, to je oko 2000 ljudi i kažu da bi im trebalo najmanje mjesec dana da ponovno zaposle i uhodaju konobare i kuhare. Neki Meyerovi restorani, posebno neformalni lokali poput Daily Provisions i Marte otvorit će se samo za dostavu. Koliko god kontroverzno zvučala, Meyerova odluka zapravo je priznanje da je njegova kompanija zbog pandemije upala u ozbiljnu financijsku krizu.  Američka restoranska industrija zbog pandemij bi samo u ova tri mjeseca mogla izgubiti 250 milijardi dolara, a njujorški restorani između 300 i 400 milijuna dolara mase plaća.  

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Veliki njujorški restorater Danny Meyer kaže da ne otvara restorane dok ne stigne cjepivo za koronu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min