Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Royal India i dalje kuha fenomenalan curry, nije skupa ali gostiju nema

royal-india-biryani

Royal India postaje, čini se, još jedna žrtva prokletstva Tkalčičeve ulice. Tkalčićeva, glavna zagrebačka turistička ulica, godinama živi od stranaca, barem kad je riječ o restoranima. Budući da stranaca nema, Tkalčićeva se od najpoželjnije upravo pretvara u najnepoželjniju zagrebačku restoransku ulicu. Njeni kafići, u kojima sjede Zagrepčani, donekle su puni. U njenim restoranima ne sjedi nitko.

Danas smo u Royal Indiji, ipak najboljem zagrebačkom indijskom restoranu proveli sat i pol, od podneva do 13 i 30. Osim nas, na ručak je došlo još samo dvoje ljudi, što se nikad prije nije dogodilo, a redovito jedemo u Royal Indiji od njena dolaska u Zagreb. No, takvo je stanje očito nova realnost za Tkalčićevu ulicu.

Hrana je bila izvanredna, osobito murgh curry, čija nas je ljutina natjerala da se nekoliko puta preznojimo, dok su kardamom i korijander jelu dali onu eteričnu, cvjetno herbalnu dimenziju zbog koje obožavamo curry u Tkalčićevoj. Cijene su jednake kao prije epidemije, što Royal Indiu svrstava među najjeftinije zagrebačke restorane s gastronomski vrijednim kuhanjem. Ali, gostiju naprosto nema.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.