Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pupitres Jelene Šimić Valentić uspješno je preživio potres i radi punom snagom

pupitres-tim (1)

Frankopanska spada među ulice u centru Zagreba koje je potres najviše oštetio. Dugo poslije potresa Frankopanskom gotovo da se nije dalo prolaziti bez rizika od pada cigli ili kamenja s krovova i fasada, a ulicom su dominirale dizalice i oblaci prašine. Pa smo se, prirodno, uplašili za Pupitres.

Pupitres je dražesni vinski bar na početku Frankopanske, kojeg je prije nekoliko godina otvorila iskusna sommelierka Jelena Šimić Valentić. Pupitres je brzo postao jedan od zagrebačkih hotspotova, kako za domaće goste tako i za strance, kojima je gospođa Šimić Valentić organizirala tastinge hrvatskih vina po regijama, što se pokazalo prilično popularnim.

pupitres-vinska-skola

Pupitres, vinski bar s finim snackovima i svojevrsni edukacijski centar, ponovo je otvoren prije dvanaest dana. Kako nam je ispričala ekstremno ljubazna konobarica koja upravo upisuje drugi stupanj sommelierskog tečaja, Pupitres je u potresu prošao gotovo neoštećen, za razliku od susjedne zgrade koja je gadno stradala. “Razbile su nam se doslovno samo dvije buteljke,” rekla je naša konobarica.

Danas smo u Pupitresu doručkovali dvije čaše Tomčeva Rosea koji je bio perfektno ohlađen i poslužen u srednje velikoj vinskoj čaši. Vinska karta jednako je jaka kao prije epidemije, s više od stotinjak etiketa (dodali bismo još nekoliko ambicioznijih istarskih vina i Mihaljevu Graševinu) atmosfera vesela i topla, a cijene vrlo korektne. Pupitres je poslije korone i poslije potresa ostao jedno od važnijih i ugodnijih mjesta u središtu Zagreba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.