Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

TRAGOM NOME Geranium u svom prostoru otvara vegetarijanski pop-up bistro

w-geranium

Noma se nedavno ponovno otvorila kao vinski i burger bar na otvorenom. Prilično instinktivna i precizna reakcija chefa Renea Redzepija na novu restoransku stvarnost. Na sličnom tragu, Geranium briljantnog chefa Rasmusa Kofoeda, jedini danski restoran s tri Michelinove zvjezdice, u postpandemijsku će eru ući neformalnijim pristupom. 

Kofoed će 4. lipnja otvoriti novi restoran, vegetarijanski bistro Angelika. “Godinama sanjam o tome. Moja majka je vegetarijanka i od malih me nogu učila kako biljna hrana može biti zdrava i ukusna,” citira Kofoeda talijanski portal Reporter Gourmet. Bistro Angelika, nazvan po Kofoedovoj majci i biljci angelici, posluživat će vegetarijanska jela napravljena isključivo od lokalnih biodinamičkih sastojaka po pristupačnim cijenama. Radit će kao pop-up restoran u privatnoj sali Geraniuma. 

Meni će biti inspiriran Geraniumovim stilom, ali će biti “puno jednostavniji, spontaniji i neformalniji”. Gosti će moći kupiti i malu zbirku recepata za kuhanje kod kuće, prihodi od koje idu jednoj fondaciji za zaštitu prirode. Potpuno ekološki a pristupačan restoran koncept je na kojemu Kofoed, kako kaže, radi već dugo. Chef smatra kako je sada idealno vrijeme da ga otvori, jer internacionalni gosti Geraniuma se neće vratiti još neko vrijeme, dok bi Angelika mogla privući domaću publiku, pa i nove lokalne goste koji još nisu iskusili vegetarijansku kuhinju na Geraniumovoj razini kuhanja. 

Chef Rasmus Kofoed veći je dio karantene proveo s obitelji na otoku Sams. Kaže da je to bilo iskustvo iskustvo prisnosti, jednostavnosti i prirode s puno kuhanja za obitelj, koje će  osjetiti na Angelikinom meniju. Bistro Angelika nudit će meni odosam do devet jela za oko 90 eura. Geranium će se otvoriti dan prije Angelike i radit će od srijede do subote za večeru.  

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

TRAGOM NOME Geranium u svom prostoru otvara vegetarijanski pop-up bistro

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min