Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ove maske kroz koje se jede vjerojatno su najbizarniji izum pandemije korona virusa

maske-covid

Nije trebalo dugo da od hauba od plekisglasa dođemo do ovoga. Činjenica da epidemiološke mjere nisu uvijek u doticaju sa stvarnim životom, očito potiče najluđe ideje. Izraelska firma Avtipus Patents upravo je predstavila svoj novi proizvod, maske s kojima se može jesti i piti jer imaju ugrađena mehanička usta koja se kontroliraju polugom. Maske izgledaju jezivo i zvuče besmisleno. No, ako uzmemo u obzir da vlasti u nekim američkim saveznim državama ozbiljno razmišljaju o uvođenju pravila obveznog nošenja maski za stolovima u restoranima, čini se da izumitelji nisu morali daleko tražiti inspiraciju. 

Avtipus Patents tvrdi da se s njihovim maskama zahvaljujući neobičnom mehanizmu u restoranima može jesti bez rizika od zaraze. “Maska se otvara mehanički, ručno ili daljinski kad joj se približi viljuška, i automatski se zatvara kad ne jedete i ne pijete tako da možete opušteno uživati u hrani i piću bez straha od zaraze,” objasnio je izraelskom listu Haaretz potpredsjednik firme, Asaf Gitelis.

Primijetio je da su maske pogodnije za krutu hranu nego za juhe i umake, ali sudeći prema komentarima na internetu, ljudi ne misle da su pogodne za bilo što. Proizvodnja bi ipak trebala početi za nekoliko mjeseci

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.