Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

COVID-19 Michelin je pokrenuo globalni barometar ponovno otvorenih restorana. Recenziraju bez ocjena

Michelin-Guide-2017-cover

Da bi bolje pratili utjecaj pandemije korona virusa na restorane s Michelinovim zvjezdicama i preporukama, uredništvo Michelinova vodiča na internetu je pokrenulo međunarodni barometar. Svakoga tjedna recenzirat će određeni broj restorana koji su se ponovno otvorili, u sve 32 zemlje u kojima vodič izlazi.  

Cilj je, objasnio je urednik vodiča Gwendal Poullennec, “informirati restoransku i turističku industriju donoseći globalni pregled situacije u realnom vremenu”. Drugim riječima, Michelin će koristiti svoju ekspertizu i utjecaj da bi pomogao restoranima da što prije počnu ostvarivati održivi promet i senzibilizirao javnost o ranjivosti ovog sektora. Budući da nisu mogli putovati, inspektori su zapise o restoranima ažurirali podacima s interneta i na temelju dopisivanja ili telefonskih razgovora sa chefovima. Prema Michelinovim podacima od 3000 restorana u njihovim vodičima trenutno ih je ponovno otvoreno 21 posto. “Nadamo se da će ovaj način informiranja ljudima otkriti sektor čiji se ekonomski utjecaj širi daleko izvan ulaza u restorane,” rekao je Poullennec.  Restorani predstavljeni u Michelinovom barometru mogu se pregledavati OVDJE.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.