Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Rudi Štefan 3. lipnja otvara šibenski Pelegrini

pelegrini-tim

Restoran Pelegrini ponovno se otvara 3. lipnja. “Sretan sam što s vama mogu podijeliti dobru vijest o ponovnom otvaranju konobe Pelegrini. Vrijeme karantene iskoristili smo za kreiranje novih jela i koncepata, prilagođavajući se novonastalim okolnostima. Pelegrini ostaje ono što je i oduvijek bio – mediteranski fine dinning restoran čija se filozofija bazira na bogatom gastronomskom nasljeđu ovoga kraja i najsvježijim lokalnim sezonskim namirnicama malih proizvođača. S ponosom mogu reći da je Pelegrini danas puno više od samog restorana. Uskoro pripremamo još noviteta, a do tad vas sve s veseljem pozivam u Šibenik”, rekao je u priopćenju o otvorenju chef Rudi Štefan.

Šibenski Pelegrini uvjerljivo je najvažniji hrvatski restoran u zadnjih desetak godina, koji je uspio ujediniti modernističko dalmatinsko kuhanje i afirmaciju lokalnih sastojaka i proizvođača s izvrsnim, neobično kompetentnim i uigranim servisom, pa donekle čak i s lokalnim vinima 

Pelegrini je u različitim izborima za hrvatski restoran godine osvajao niz uzastopnih prvih mjesta, dok je njegov chef i vlasnik Rudolf Štefan višekratno biran za najboljeg hrvatskog kuhara. Pelegrini ima Michelinovu zvjezdicu,a gospodin Štefan utemeljitelj je Chef ‘s Stagea, uvjerljivo najvažnije hrvatske gastronomske manifestacije. 

Štefan bio je prvi istaknuti hrvatski chef koji je tijekom korone javno upozorio da se restorani neće moći ponovno otvoriti ako na snazi ostanu restriktivne protuepidemijske mjere kakve su bile planirane. Povoljna epidemiološka situacija i racionalne odluke Vlade i kriznog Stožera omogućile su gotovo normalan rad restorana ove sezone. Ponovno otvaranje Pelegrinija jedna je od najvažnijih vijest za šibensku turističku sezonu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.