Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U jutrošnjem požaru u zagrebačkom Baltazaru izgorili su krov i dio restorana

baltazar-interijer

U nedjelju malo prije tri sata ujutro izbio je požar u zagrebačkom restoranu Baltazar. Vatra koju je, kako javlja Telegram.hr, gasilo 30 vatrogasaca uništila je krov i oštetila dio restorana. Uzrok požara trebao bi se utvrditi nakon današnjeg očevida.  

Restorater Bobo Čimbur Baltazar je svojedobno razvio u jednu od najvažnijh zagrebačkih restoranskih institucija. Utemeljen 1982. godine u zgradi u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije, Baltazar je zlatno doba proiživljavao sredinom 2000-tih, dok je gastronomski najzanimljiviji bio 2004. i 2005. godine za mandata chefa Tomislava Špičeka.

Nakon izbijanja svjetske financijske krize Baltazar je poput mnogih restorana bilježio sustavan pad prometa, i zapravo se nikad nije oporavio. Prije dvije godine u dijelu Baltazarovih prostora otvoreni je restoran i bar B35 koji nije uspio, ali je goste lani počeo vraćati odličan sushi restoran Hanami koji su Čimburovi sin i kćer otvorili s bivšim chefom Takenoka Motohikom Mochizukijem. Kako nam je u nedjelju rekao Igor Čimbur, u požaru su izgorjeli Baltazarova kuhinja, skladište i bistro. Hanami će se otvoriti kako je i planirano početkom lipnja.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

U jutrošnjem požaru u zagrebačkom Baltazaru izgorili su krov i dio restorana

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min