Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Drugi vikend zaredom ulaznice za Plitvička jezera su rasprodane

plitvice-karte

Drugi vikend zaredom ulaznice za Plitvička jezera su rasprodane i uprava nacionalnog parka na svojim je web stranicama upozorila da ih se neće moći kupiti ni na licu mjesta. Nakon što je pandemija korona virusa srušila sve planove za turističku sezonu, Plitvička jezera snizile su cijeneulaznica na 50 kuna (nakon ovog vikenda 90 kuna), s posebnim osmišljenim programima obilaska koji omogućuje primjenu sigurnosnih mjera za goste. Hrvati su masovno krenuli na Plitvička jezera, što nije čudno. 

Plitvička jezera, zaista spektakularan prirodni fenomen, uz Dubrovnik su najpoznatija i najdulje poznata turistička destinacija u Hrvatskoj. Razlog zašto ih velik broj Hrvata godinama ne posjećuje su cijene. U ljetnoj sezoni, ulaznica na Plitvička jezera, koja uključuje i prijevoz brodom i električnim vlakićem, stoji 300 kuna po osobi, dok za djecu u dobi od 7 do 18 godina treba platiti 100 kuna.

Zbog zaštite nacionalnog parka aktivnosti na Plitvičkim jezerima su ograničene, nema kupanja, roštiljanja ni piknika, pa se gosti u pauzama obilaska moraju osloniti na tamošnju ugostiteljsku ponudu (koja nikad nije nudila vrijednost za cijene koje naplaćuje). Jedan obiteljski posjet Plitvičkim jezerima, uz hranu i troškove prijevoza do nacionalnog parka, lako se pretvara u trošak veći od tisuću kuna. 

Pedeset do šezdeset dolara je uobičajena cijena za ulaske u nacionalne parkove plitvičkog ranga, što se vidi i po golemom broju turista koji svake godine posjećuju Plitvička jezera. Ove godine, međutim, Plitvice neće moći živjeti od stranih turista i neizvjesno je kakve će im biti iduće sezone. S druge strane, interes u Hrvatskoj pokazuje da svatko tko snizi cijene ovoga ljeta može računati na domaće goste. Zato je i Društvo prijatelja dubrovačke starine cijelu ulaznica na dubrovačke zidine snizilo s 200 na 50 kuna. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.