Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Zagrebu se otvara Bir, nova craft pivovara i pivnica

bir-pivovara

U Harambašićevoj ulici, točno preko puta restorana Bota Šare, iza zgrade pošte, ovih će se dan otvoriti Bir, pivnica i craft pivovara. Radi se o prilično velikom prostoru s otvorenim pogonom za proizvodnju piva i moderno uređenim restoransko barskim interijerom. Na ulazu piše kako će prodavati isključivo domaće meso, dok s druge strane vrata stoji oglas za kuhara, pomoćnog kuhara i šankera.

Bir već proizvodi pivo koje se može kušati u obližnjem kafiću Belgravia, na čijim je zidovima prikazan proces kuhanja piva. Bir zasad kuha četiri piva, uključujući i lager. Mi smo danas probali IPA-u, pivo prilično snažne boje, optimalno gorko, lagano grejpasto ali s nekim neobičnim metalnim aftertasteom, koji je svojedobno bio karakterističan za Velebitsko pivo i za pojedina piva Zagrebačke pivovare.

O pivu se ne smije suditi poslije prvih bačavama, no u svakom slučaju veselimo se otvaranju velike pivnice, jer cijelom tom kvartu (Zvonimirova, Harambašićeva, Kennedyev trg) kronično nedostaju pristojni lokali.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.