Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Krunoslav Capak danas je neizravno priznao da je zabrana rada nedjeljom teška politička prevara

krunoslav-capak

Hrvatska otvara sve. Otvaraju se bazeni, teretane i saloni za tetoviranje. Otvaraju se plaže, kina i kazališta. Otvaraju se granice bez mjerenja temperature onima koji ulaze u zemlju. Restorani i kafići već rade, neki dobro, neki lošije. Manji hoteli rade neočekivano dobro, a veliki se upravo počinju otvarati. Ljudi se guraju u tramvajima, ali i u avionima. Sve se otvara, osim trgovina i tržnica nedjeljom.

Na današnjoj, zadnjoj presici svojedobno omiljenog a sad već dosta nepopularnog Stožera za civilnu zaštitu, glavni državni epidemiolog dr. Krunoslav Capak ni uz najbolju volju nije uspio pronaći argumente da bi objasnio zašto sve može raditi osim trgovina i tržnica nedjeljom. Tako je gospodin Capak zapravo priznao da ne postoji ni jedan razborit razlog za zabranu rada nedjeljom.

U sadašnjim je okolnostima potpuno jasno da je Vlada iskoristila epidemiju kako bi uvela zabranu rada nedjeljom i tako pokušala dobiti simpatije Crkve i sindikata uoči predstojećih parlamentarnih izbora. Što se sve ne bi ticalo ove web stranice, da je situacija u zemlji gospodarski stabilna.  Ali, u trenutku kad sama Vlada prognozira da će nam BDP ove godine pasti za više od 9 posto, i kad znamo da je osobna potrošnja, dakle i kupnja nedjeljom, jedan od glavnih generatora rasta BDP-a, odluka o zabrani rada nedjeljom težak je zločin protiv hrvatske ekonomije.i

Odluka o zabrani rada nedjeljom izravno smanjuje promet svakog OPG-a, svake tvornice hrane, svake vinarije i svake craft ili velike pivovarw. Odluka o zabrani rada nedjeljom izravno ukida niz radnih mjesta u vrijeme kad smo već izgubili više od 20 tisuća radnih mjesta. Odluka o zabrani rada nedjeljom suluda je i u svjetlu pokušaja da privučemo turiste, kojima dućani trebaju, jer  ne spavaju svi turisti u hotelima. Radi se doista o besprizornoj politikantskoj manipulaciji, koja pokazuje da hrvatskoj Vladi nije stalo do općeg dobra, i koja izravno ugrožava hrvatsku prehrambenu i turističku industriju. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.