Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hanami se 1. lipnja otvara kao Hanami Street, s novim chefom

hanami-street

Ponovna otvaranja restorana nakon karantene već mijenjaju scenu. Gotovo svi restorani koje smo dosad posjetili donekle su promijenili koncept prilagođavajući se novim okolnostima.

Zagrebački Hanami danas je također objavio da će se 1. lipnja otvoriti kao Hanami Street. Igor Čimbur Hanami je otvorio s bivšim Takenokovim chefom Motom Mochizukijem. Restoran je sve do zatvaranja zbog pandemije bio poznat po izvrsnom sushiju, a isti tim je neposredno prije lockdowna na zagrebačkoj džamiji otvorio prvi hrvatski all-you-can-eat sushi bar s dostavom SoHo Sushi, koji je postao instantni hit među mlađom publikom.

Nakon ponovnog otvaranja, Hanami Street će se specijalizirati za neformalnija azijska jela, dok će SoHo nastaviti prodavati sushi. Chef Moto Mochizuki posvetio se razvoju SoHo -a koji će širi ponudu s novim formatima sushija i pokeom. Hanami Street nije posve novi koncept, Čimbur i chef Moto predstavili su ga na prvom izdanju RNB Weekend Festivala i kasnije s Hanami Streetom napravili dosta dobar posao na lanjskom Fuliranju. 

“Mislimo da u vremenu koje nas je u ovom poslu sve skupa zateklo, ovaj koncept ima najviše smisla,” rekao nam je Igor Čimbur. Novi chef Rene Cehman u Hanami Streetu će pripremati jela poput japanskih pohanih kushikatsu ražnjića, pikantnih malezijskih mie goreng noodlesa, kineskog moo shua i lososove juhe inspirirane uličnom kuhinjom jugoistočne azije. Cijene će se kretati od 40 do 90 kuna. Bitka za opstanak zagrebačkih restorana se nastavlja. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.