Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Batak je ovog proljeća uveo juhu od graška, dok steak tartar prodaje za 49 kuna

tartar

Batak Grill najveći je hrvatski lanac roštiljarni. Njegovi su ćevapi i pljeskavice prilično slični mljevenom mesu iz drugih roštiljarni, ne računajući lokale poput Tvornice Pljeskavica Kosta i Starog kotača, gdje se sve zaista radi ručno i po nešto drukčijim recepturama. 

Međutim, unatrag godinu dana Batak je svoje jelovnike počeo obogaćivati sezonskom robom i ponekim jelima koja izlaze iz žanrovskih okvira zagrebačkog roštilja. Tako su lanjskog proljeća prodali više tisuća porcija šparoga na žaru, najesen je hit bila juha od buče, ovog su proljeća zbog korone preskočili šparoge, ali su zato počeli kuhati sasvim korektnu juhu od graška, za dvadesetak kuna, koju smo danas probali u Batku na Kvatriću.

Poslije juhe naručili smo steak tartar koji sa svim dodacima, dakle s puno maslaca, tostomc par cherry rajčica i nitima crvenog čilija, košta dosta smiješnih 49 kuna.

Okej, Batkov tartar ne radi se ručno, niti je porcija osobito velika. Ali, 49 kuna za korektan steak tartar prilično je smiješan iznos.

Batkova politika širenja menija na sezonska i neroštiljska jela po vrlo niskim cijenama pametan je način privlačenja gostiju koji inače ne posjećuju roštiljarne. Batkova vinska karta također je netipična za roštiljarne, jer se na čaše toče vrlo ozbiljna restoranska vina poput Nerice, Fakinove Malvazije i raznih Korlata, sve po 25 kuna za čašu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.