Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ovom njemačkom kafiću distancu održavaju kapama s plutačama za bazen

kafic-plutace

Nakon ponovnog otvaranja, kafić i slatičarnica Rothe u njemačkom gradu Schwerinu morao je organizirati provedbu protuepidemijskih mjera. Umjesto da iscrtava linije po podu i pregrađuje terasu, osoblje je goste zamolilo da fizičku distancu održavaju kapama s plutačama za bazen. Sudeći po fotografijama, gosti su bili toliko sretni zbog povratka u normalu, da su spremno stavili plutače na glavu. 

Vlasnica Jacqueline Rothe fotografiju je objavila na Facebook stranici kafića, sa statusom: “Ovako je to danas. mjerenje udaljenosti”  “Ovo je bila zabavna i dobra ideja na koju su gosti spremno pristali,a li ono što je važnije jest da smo pokazali koliko je teško održavati distancu od metra i pol,” rekla je Rothe za RTL, iznenađena što je njena fotografija postala viralni hit. Kafić Rothe obično radi s 36 stolova  i 20 stolova na terasi.

Zbog protuepidemijskih mjera danas rade sa samo 12 stolova na terasi. Karantenu su preživjeli prodajući pića kroz prozorčić. “Još ne znamo što možemo očekivati,” rekla je Rothe za CNN, “Sad radimo s manje od pola kapaciteta, ali mjere se polako relaksiraju, ljudi smiju putovati, u idućih nekoliko tjedana imat ćemo nešto turista, nosit ćemo se sa situacijom kako se bude razvijala.” U Njemačkoj je od korona virusa umrlo gotovo osam tisuća ljudi, imaju više od 170 tisuća zaraženih. Zemlja je ovih dana ušla u recesiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.