Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Frankove sushi kutije koje koštaju od 55 do 75 kuna, predstavljaju jako ukusnu vrijednost za novac

franko-sushi-box

Franko’s Pizza & Bar u četvrtak je počeo prodavati sushi boxove, koji se pripremaju u Franko’s Streetu, jednom od najboljih zagrebačkih sushi barova. Sushi kutije za 55 do 75 kuna nemaju naravno previše veze s visokim stilom sushija i sashimija. U ovom formatu nema i ne može biti nigirija s masnom tunom, hamachijem ili jeguljom. Međutim, radi se o neobično ukusnom i tehnički vrlo precizno napravljenom sushiju, koji je cjenovno iznimno konkurentan.

Naime, dok su supermarketi pakirali vlastite sushi boxove, cijene su se kretale između 49 i 69 kuna za prilično nejestivu hranu. Sushi boxovi u Mangi u Branimir Centru, koji mogu biti skuplji od Frankove ponude, spadaju među najgoru hranu u Zagrebu, i zapravo nemaju nikakve veze sa sushijem. Gingerovi sushi boxovi korektni su u svom žanru, ali su katkad skuplji od Franka.

A Franko za 55 do 75 kuna isporučuje uglavnom dobro napravljene rolice, nešto nigirija s lososom i neobično puno čistih, gotovo mineralnih karakternih okusa, koji nisu kontaminirani dodacima tipičnim za sushi iz dućana: ovdje nema majoneze ni piletine.

franko-pizza

Frankov sushi box najbliže je pravoj stvari u kontekstu masovnije dostupnog zagrebačkog sushija. Stoga nije čudo da su u četvrtak, prvi dan prodaje, rasprodali sve kutije. Osim finog sushija, danas smo kušali i Frankov calzone koji je namijenjen dostavi i zapravo korektno imitira napoletansku pizzu u presavijenom, zatvorenom obliku.

Tijesto je umiješano potpuno isto kao za pravu Frankovu napoletanu, a cijena od 60 kuna ekscentrično je povoljna. Punjenje od trgane svinjetine prepuno je okusa, s finom, skoro kremastom teksturom. Naravno, takeaway pizza nikad nije i neće biti ravnopravna pizzi koju jedete u pizzeriji, ali ovaj je calzone uistinu veoma dobar u svojoj konkurenciji. 

Kušali smo još i spring rollse, koji su također punjeni trganom svinjetinom. Spring rollsi koji će ući u standardni meni Franko’s Streeta optimalno su hrskavi, intenzivnog okusa i traže još, još i još. Franko’s Pizza & Bar u Branimirovoj i Franko’s Street na Europskom trgu, otvaraju se u ponedjeljak 11. svibnja. Oba će lokala uz standardnu restoransku ponudu prodavati sushi boxove, calzone i još ponešto hrane za van i za dostavu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.