Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poslije četvrt stoljeća kontinuiteta Vinistra se ove godine neće održati

vinistra

Vinistra, najvažnija i najveća hrvatska izložba vina, trebala se održati između 6. i 10. svibnja u Poreču. Naravno, već prije mjesec i pol bilo je jasno da je taj inače uobičajeni termin ove godine nerealan. Na službenoj web stranici Vinistre velikim crvenim slovima piše “Odgođeno”. Međutim, Vinistra nije odgođena za neke druge datume u 2020. nego je ove godine naprosto otkazana.

“Vrijeme održavanja Vinistre vezano je, naravno, i uz poslovne interese istarskih vinarija,” rekao nam je jutros dugogodišnji direktor Vinistre Ivica Matošević, kojeg je prije nekoliko godina naslijedio Nikola Benvenuti. “Vinistra se održava u svibnju zato što tada vinari žele pokazati mlada vina svojim klijentima, prvenstveno hotelijerima i restoraterima. Prebacivanje Vinistre na jesen poslije turističke sezone ne bi imalo nikakva smisla. Tad ćemo već svi završavati nove berbe, koje ćemo onda prezentirati na Vinistri 2021. Naravno, efekt Vinistre pokušat ćemo bar donekle nadomjestiti nekim drugim promotivnim akcijama,” kaže gospodin Matošević,

Vinistra je utemeljena 1994. godine, a današnji Statut Vinistre donesen je 1998. godine. S vremenom se Vinistra nametnula kao zaista najznačajnija hrvatska vinska smotra. Vinistra je promovirala niz danas vodećih hrvatskih vinara, od Kolzovića, Matoševića i Coronice, preko braće Benvenuti, do Marka Fakina, koji je unatrag tri godine na Vinistri osvojio barem tridesetak medalja. Bez Vinistre malvazija ne bi psotala najprodavanije ugostiteljsko vino u Hrvatskoj.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.