Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TULIO FERNETICH Mali hoteli poput San Rocca ne mogu opstati bez svojih gourmet restorana

tulio-fernetich-san-rocco

Riječki Novi list u današnjem broju objavljuje razgovor s Tuliom Fernetichem, vlasnikom i utelmeljiteljem San Rocca iz Brtonigle, jednog od prvih hrvAtskih hotela koji su se počeli baviti visokom gastronomijom. Ferneticheve najvažnije izjave prenosimo u cijelosti, jer smatramo da vrlo precizno opisuju stanje u jednom itekako važnom segmentu naše restoranske i hotelske industrije.

“Ne smiju se miješati hoteli s više stotina soba, koji mogu živjeti isključivo od svojih gostiju, i mali hoteli. Moj San Rocco ima 13 soba i 10 tisuća kvadratnih metara površine, s nekoliko terasa, parkom, maslinikom. Mi 50 do 60 posto prometa ostvarujemo upravo u našem gourmet restoranu. Od toga, četrdesetak posto odlazi na hotelske goste, a ostatak na vanjske goste. Hotel kao što je naš, u čiji je renome i kvalitetu uložen ogroman trud, jednostavno ne može opstati bez restorana. Hotela poput našeg ima po cijeloj obali, i oni su svijetli primjeri hrvatske gastronomije,” zaključio je jedan od zaslužnih veterana i inovatora hrvatskog ugostiteljstva i hotelijerstva.

Podsjetimo, u prvoj verziji mjera po kojima bi ugostiteljski objekti trebali raditi nakon ponovnog otvaranja 11. svibnja, propisano je da hotelski restorani smiju posluživati isključivo goste hotela. Ugostitelji i hotelijeri traže da Vlada izmijeni tu odredbu, jer ugledni restorani koji imaju neovisni identitet na tržištu iako rade u sklopu hotela, čine jedan od najvažnijih elemenata hrvatske turističke ponude i u značajnom broju slučajeva omogućavaju uspješno poslovanje hotela. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.