Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KRUNOSLAV CAPAK Trgovine ne moraju biti zatvorene baš nedjeljom, možemo se odlučiti i za neki drugi dan

korona-gracani

Davor Božinović na današnjoj je presici Stožera civilne zaštite izjavio kako su odluku o zabrani rada nedjeljom donijeli epidemiolozi. Gospodin Božinović odbio je odgovoriti na pitanje kad će se ponovo smjeti raditi nedjeljom. Zatim je Krunoslav Capak, šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, potvrdio da su epidemiolozi doista preporučili zabranu rada nedjeljom, jer smatraju da je bitno kontrolirati mobilnost građana.

Budući da trgovine od ponedjeljka ponovo smiju raditi do devet navečer, što izaziva veću društvenu pokretljivost, epidemiolozi su izabrali nedjelju kao dan smanjene mobilnosti. Međutim, primarijus Capak danas je doslovno kazao: “Ne mora to biti nedjelja, možemo se odlučiti i za neki drugi dan.” Očigledno je kako je Vladina odluka o zabrani rada nedjeljom (koliko god Vlada tu odluku prebacuje na epidemiologe, riječ je o Vladinoj odluci) izazvala zaista krajnje neugodne političke implikacije, koje se sada nastoje umanjiti.

Te su implikacije toliko neugodne, da je inače staloženi gospodin Božinović prilično nervozno reagirao na pitanje novinarke HTV-a o radu nedjeljom. Božinović je prije odgovora kazao da drži kako to pitanje nema smisla. Šteta što je ova bedasta i sporna odluka o zabrani rada nedjeljom donekle zasjenila najbolju vijest unatrag dva mjeseca: samo sedam novozaraženih.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.