Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li ovo najluđi primjer na svijetu? Georgia s 19.000 zaraženih i oko 700 mrtvih, u ponedjeljak otvara restorane, kina i sve ostalo

korona-georgia

Georgia je legendarna južnjačka država u Sjedinjenim Državama. U Atlanti, najvećem gradu Georgie, nalaze se sjedišta CNN-a, Coca Cole i restoranskog i hotelskog lanca Hard Rock Caffe. Na brežuljcima pokraj grada smještena je memorijalna knjižnica dobrog ali nesposobnog predsjednika Jimmyja Cartera, plantažera kikirikija i iskrenog borca za crnačka prava.

U Georgiji su 1996. godine održane Olimpijske igre, a aerodrom u Atlanti jedan je od najmodernijih i najefikasnijih na svijetu. Georgia je, dakle, prosvijećena i moderna država sa solidnom sveučilišnom i intelektualnom infrastrukturom. Stoga je njena odluka da ovih dana otvori baš sve, šokirala cijelu Ameriku.

Dakle, od 27. travnja nadalje u Georgiji mogu normalno raditi ne samo trgovine i javni promet, nego i restorani, kafići, sve moguće uslužne djelatnosti uključujući salone za tetoviranje, pa čak i kina. Čovjek bi pomislio da je Georgia jedna od američkih država koje su zasad izbjegle koronu. Što, nažalost, nije točno.

Georgia ima 19 tisuća zaraženih i oko 700 umrlih na deset milijuna stanovnika, a brojke rastu iz dana u dan: epidemiolozi kažu da je Georgia još daleko od vrha krivulje zaraze. Stoga je odluka guvernera Briana Kempa o otvaranju svega usred epidemije vjerojatno jedan od najluđih i najopasnijih socijalnih eksperimenata u novijoj povijesti Sjedinjenih Država.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.