Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ISTRAŽIVANJE Čak 27 posto Austrijanaca želi ljetovati u Hrvatskoj

villa-dubrovnik

Jutarnji.hr jutros je objavio istraživanje koje su proveli konzultantska tvrtka BlueRock i zagrebačka agencija Improve, koja se već neko vrijeme bavi i turističkim tržištem. Prema tom istraživanju provedenom između 6. i 9. travnja, dvije trećine austrijskih turista željelo bi i ove epidemijske godine godišnji odmor provesti izvan Austrije.

Istraživači su Austrijancima ponudili sedam europskih destinacija za ovogodišnji godišnji. Radilo se o Španjolskoj, Italiji, Turskoj, Francuskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Grčkoj. Čak 27 posto Austrijanaca odlučilo se za Hrvatsku , što je zapravo i očekivano . Hrvatska je uz Grčku jedina zemlja na ovoj listi koja ujedinjuje ozbiljnu turističku industriju sa strogo kontroliranom, uglavnom suzbijenom epidemijom.

Međutim, Austrijanci do Grčke ne mogu autom, a do Hrvatske mogu autom brzo i sigurno. Zanimljivo je da je mnogo Austrijanaca već rezerviralo ljetovanje u Hrvatskoj prije nego što je izbila epidemija. S obzirom na veliki interes Austrijanaca i Čeha, kao i na gotovo siguran dolazak Slovenaca, sada se čini da ova sezona možda ipak neće biti posve katastrofalna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.