Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Maturalci i školski izleti u akciji spašavanja sezone? Radi se o 300 milijuna kuna

maturalac

Učenici prvih razreda zagrebačke Sedme gimnazije u svibnju su trebali posjetiti Gardaland, što je naravno otpalo. Prihvate li škole prijedlog koji im je uputili Ministarstvo turizma, klinci iz Sedme gimnazije umjesto u Gardaland otići će negdje na Jadran.

Naime, Ministarstvo turizma, kako piše Novi list,  predlaže da se svi maturalci, sve školske ekskurzije i izleti ove godine organiziraju unutar hrvatskih granica. Dapače, Ministarstvo smatra da bi se maturalci i izleti mogli organizirati i u punoj sezoni, između lipnja i rujna.

Riječ je o neobičnom , ali logičnom i pametnom prijedlogu. Prvo, hrvatsko tržište maturalaca i drugih školskih putovanja vrijedi oko 300 milijuna kuna. Razumno je da se ove godine taj novac zadrži u hrvatskoj turističkoj industriji.

Drugo, u inozemstvo se ionako ne može putovati, a veliko je pitanje kada i gdje će se moći putovati. Treće, djeca već predugo žive u izolaciji, zatvoreni sa svojim roditeljima, što im žestoko ide na živce. Mnogi će jedva dočekati da s vršnjacima iz razreda odu negdje na more, i to usred sezone.

Okej, dječja i tinejdžerska ljetovanja neće previše pomoći restoranima, tek možda donekle pizzerijama, kafićima i klubovima, no svaka odluka koja pomaže punjenju hotela i kampova u ovim je okolnostima dobrodošla.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.