Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Udruga touroperatora Češke traži od svoje Vlade da dopusti Česima ljetovanje u Hrvatskoj

turizam

Baš kad svi u Hrvatskoj govore da će ove godine na Jadranu ljetovsti skoro isključivo Hrvati, čini se da puno Čeha planira provesti godišnji odmor na Jadranu. Naime, Jutarnji list objavio je kako je Udruga touroperatera Češke poslala prijedlog češkoj Vladi, da pod određenim pravilima omogući odlazak čeških turista na ljetovanje u inozemstvo, pa tako i u Hrvatsku.

Radi se o sljedećem. Češka Vlada trebala bi sklopiti ugovore s pojedinim od epidemije relativno sigurnim zemljama, među koje Česi ubrajaju Hrvatsku i Sloveniju, o posebnom režimu putovanja u te zemlje. Ugovori bi podrazumijevali fotmiranje specijalnih cestovnih i zračnih koridora za češke turiste do željene destinacije.

Putovati bi smjeli samo češki građani s potvrdom da nemaju koronu, a češka Vlada ih ne bi obsvezala na 14 dnevnu samoizolaciju po povratku u Češku. Udruga čeških turističkih agencija, koja broji 196 članica, predlaže formiranje zračnih koridora do Splita i Dubrovnika, te cestovnog koridora do naše obale. Ovaj češki prijedlog prvi je znak optimizma kad je riječ o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.