Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KAKO DO RIBLJEG RUČKA ZA VELIKI PETAK Evo liste zagrebačkih restorana koji dostavljajiu dobra riblja jela

riba-badnjak

Veliki petak dan je Isuosove smrti. Na Veliki petak kršćani bi zaista trebali postiti (za razliku od Badnjaka). Međutim, u većem dijelu Europe, pa tako i u Hrvatskoj, već je davno nastao običaj da se za Veliki petak jede riba u restoranima, ili da se priprema kod kuće.

Budući da su restorani zatvoreni, da u ribarnice nije lako ući, a da su vitrine sa svježom ribom u supermatketima danas izgledale nelagodno prazne, sastavili smo listu zagrebačkih restorana koji dostavljaju pouzdano dobra riblja jela. Ovaj poredak nije kvalitativan, nego abecedni.

1. Barbieri’s

Barbieri’s priprema neobično ukusnu i meku hobotnicu s povrćem. Toplp preporučujeno.

2. Bota Šare

Bota Šare dostavlja svježe i pohane kamenice. Riječ je, koliko znamo, o jedinoj dostavi kamenica u Zagrebu. Bota Šare dostavlja i niz sushija i nešto ribljeg tartara.

3. Ginger

Gingerov sushi možete naručiti iz lokala u Masarykovoj ako živite u centru, ili iz lokala u Dugavama ako živite u Novom Zagrebu. Ginger je za uskrsnu ponudu uveo i poklon bonove.

4. Noel

Noel u dostavi ima dva fina jela od pastrve, kao i izvrsnu tjesteninu s kozicama. Tartar od pastrve s kavijarom od pastrve zadržao je razinu pravog fine dininga.

5. Peking

Okej, Peking nije nabolji kineski restoran u Hrvatskoj ni u Zagrebu. Ali, ako vam se jedu kozice ili lignje u nekom od tipičnih eurokineskih umaka, Peking je jedina korektna dostavna opcija

6. SoHo

SoHo priprema cijenama prihvatljiv, a opet solidan sushi, koji u nekim segmentima, poput nigirija, može zadovoljiti poznavatelje sushija, dok je u drugim firmatima okrenut široj publici.

7. Tač

U Taču za Veliki petak možete, naravno, naručiti bakalar. Osim bakalara, Tačov aktualni morski meni obuhvaća izvrsne sipice na šporko i još bolju hobotnicu s bobom.

8. Tekka

Iz Tekke možete naručiti dostavu najboljeg sushija i sashimija u Zagrebu. Tu je još i tartar od tune, pa soft shell crab u tempuri, pa glazirani steak lososa. A ne morate ni naručiti dostavu, nego se po sve to možete dovesti u Radničku, u Tekkin drive-in.

9. Time 

U Timeovoj dostavi možete birati između vrlo dobrog sushija i sashimija, hrskave tempure i odličnog pokea s tunom, hobotnicom ili lososom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.