Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Liste najboljih zagrebačkih restorana za 2019/2020. po žanrovima. 5 najboljih pizzeria

pizza-renesansa

Danas je prilično jasno da se restorani neće otvoriti prije sredine svibnja ili početka lipnja. I to u najboljem slučaju. Budući da zagrebački restorani tijekom ljeta rade s pola snage, jasno je da restoransku scenu glavnog grada nema smisla vrednovati prije listopada 2020.godine. Stoga je Kult Plave Kamenice odlučio početi objavljivati liste najboljih zagrebačkih restorana za 2019. i 2020. godinu.

Liste su podijeljene po žanrovima. Riječ je isključivo o autorskom izboru uredništva Kulta Plave Kamenice. Ove liste, koje ćemo objavljivati u idućih pet dana, nemaju nikakve veze s našim izborom Restoran godine, u kojem kao birači sudjeluju skoro svi važniji hrvatski chefovi i restorateri. Uredničku listu najboljih zagrebačkih restorana za 2019. i 2020. godinu otvarano vodećim zagrebačkim pizzeriama

1. Franko’s Pizza & Bar, Branimirova

Franko’s Pizza & Bar podignuo je scenu zagrebačkih pizzeria na sasvim novu razinu. Koja obuhvaća growers šampanjce, vrhunska domaća i strana vina, vrlo dobre koktele i iznimno profesionalnu poslugu. Sama pizza u zadnjih je godinu dana baš dramatično naoredovala. Radi se o uzornoj napoletani s jako finim sastojcima.

2. O’Hara, Malešnica

O’Hara je ismislila napoletanu u Hrvatskoj. O’Hara i danas, uz Franko’s, peče uvjerljivo najukusniju, najmirisniju i najadiktivniju pizzu u Zagrebu. Nadamo se da će preživjeti epidemiju.

3. Karijola, Vlaška i Kranjčevićeva

Karijola je prije više od petnaest godina počela peći prvu modernu pizzu u Hrvatskoj. Karijola je prva počela koristiti mozarellu, umjesto onih groznih sireva za komercijalnu pizzu. Karijola, koja peče njujoršku oven wood fired pizzu s velikim mjehurima, i danas je u solidnoj forni, premda se ponaša pomalo konzervativno .

4. Public, Voltino naselje

Public peče dobru napoletanu, s vrlo obilnim nadjevima, u jako ugodnom i modernom ambijentu, netipičnom za inače dosadan zapadni dio Zagreba.

5. Plavo Sunce, Gračani

Plavo sunce jedina je pizzeria na ovoj listi, koja koristi električnu peć. Što je uvijek problem. Međutim, ljudi koji vode Plavo sunce razumiju se ne samo u pizzu, nego i u ozbiljnu gastronomiju, tako da Plavo sunce postiže puno ukusnije rezultate od stanja njihive infrastrukture.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.