Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Žena u Americi namjerno je kašljala po hrani u trgovini. Država takve ispade sada kažnjava kao terorizam

supermarket

Amerika je danas službeno postala zemlja s najviše zaraženih korona virusom na svijetu. Prema upozorenjima američkih zdravstvenih radnika, tamošnji sustav epidemiju je dočekao potpuno nespreman, bolnice su u rezanju troškova izgubile desetke tisuća kreveta zadnjih godina, a ni u velikim i bogatim gradovima poput New Yorka medicinsko osoblje često nema ni osnovne zaštitne opreme.

Usto, u tako golemoj zemlji kontrola poštivanja sigurnosnih mjera, pa i patoloških ispada, poseban je problem. CNN javlja da je u Pennsylvaniji jedna žena ušla u lokalni supermarket i namjerno počela kašljati u blizini polica, zbog čega su zaposlenici morali baciti hrane u vrijednosti 35 tisuća dolara. Ženu će vjerojatno kazneno goniti.

Incident u Pennsylvaniji srećom je brzo saniran. Žena je ušla u realativno malu trgovinu i zaposlenici su priebno reagirali. Udaljili su je iz dućana i predali policiji, a zatim počeli dezinficirati police. Zasad se ne zna je li žena imala korona virus, rezultati testa još se čekaju. Zaposlenici trgovine kažu da im je zlo zbog količine hrane koju su morali baciti, jer se i oni zbog poremećenog distribucijskog lanca povremeno susreću s nestašicama pojedinih proizvoda.  Još je veći problem povjerenje kupaca. Ljudi se boje zaraze i nakon što je vijest o incidentu obišla svjetske medije samo bi mogla povećati paniku. 

Američko Ministarstvo pravosuđa objavilo je da se ljude koji namjerno šire zarazu množe procesuirati kao teroriste. Početkom tjedna jedan se kupac u New Jerseyu najmerno nakašljao u lice prodavaču u jednoj trgovini i rekao da ima korona virus. Optuženje za terorističku prijetnju.

Dvadesetšestogodišnjak u Missouriju također je optužen za terorističkuprijetnju nakon što je smiljen kako u Walmartu liže. Na videu koji je tada snimio tip pita “Tko se boji korona virusa?” Njegov odvjetnik ispad je nazvao “nezrelim, neukusnim i impulzvinim” ali takvo opravdanje će mu vjerojatno biti od slabe pomoći po novim pravilima.  Incidenti u američkim trgovinama pokazuju koliko su se u tom sektoru stvari promijenile, ne samo zbog novog režima kupovanja nego i zbog same definicije posla trgovaca. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.